Facebook

Галерия Сердика представя "ТихТрип", изложба на Искрена Стоянова - Изи

Галерия Сердика има удоволствието да Ви покани на фотографска изложба, ТихТрип, на Искрена Стоянова – Изи.
Искрена Стоянова е учила фотография в Нов Български Университет. Професионалния си път започва като семеен фотограф, ставайки част от най-добрия екип у нас, този на Профайл Студио. В последствие започва да се занимава и с модна и рекламна фотография. Участва в конкурси, както у нас, така и в чужбина.
„ТихТрип” е изложба, която изразява виждането на авторката за сбърканите връзки между човек-общество-природа. По невероятен начин чрез фотографиите си Изи изразява недоумението си от възхитата на хората към всичко изкуствено; неразбирането и незачитането на природата, част от която сме всички ние; превъзнасянето на човешката сила, която сравнена с природната мощ е нищожна; отдаването на толкова силно значение на всичко скъпоплатено, за сметка на всичко безценно.
„Защо спя на легло с дървен обков и нямам едно истинско растение в къщата си. Защо човек се мисли за толкова силен, когато е така малък. Защо всеки път оправданията за липса на хубаво изкарване трябва да са свързани с пари, като ти трябва толкова малко...
Все едни екзистенциални мисли... „ТихТрип” е триптих на трите ми въпроса и тяхното пътуване през времето на моето озряване като човек.”, споделя авторката.
Заповядайте в галерия Сердика между 23 и 28 май, вижте въпросите, зададени през обектива на един мечтател и потърсете отговорите заедно с нас.
Вернисажът ще се състои на 23.05 от 18.00ч. Изложбата ще продължи една седмица, като галерия Сердика ще бъде отворена за посетители и през официалните почивни дни.