Facebook

Изложба „Галерия Сердика и Приятели”

Галерия Сердика има удоволствието да Ви покани на откриването на най-новия си проект – обща изложба на едни от най-бележитите български творци. Изложбата „Галерия Сердика и приятели” представлява една изключителна смес от различни живописни техники и стъклени пана. Всички автори имат разпознаваем стил, с характерна за всеки от тях живопис, но едновременно с това се допълват един друг и създават усещане за невероятна хармония.
Нека с творбите на Венера Константинова, Надя Станчева, Никола Енев, Гаро Мурадян, Пламен Маков и Аршак Нерсисян заед Венера Константинова заедно посрещнем лятото!
Венера Константинова е създала множество монументални произведения на изкуството, както и много стенописи, мозайки,гоблени и витражи, красящи редица обществени сгради и частни домове. С нейните топли пейзажи, ще усетите лятото в цялата му прелест, отразено не само във великолепната ни природа, но и в автентичните български ритуали и традиции.
Дългогодишната практика на Надя Станчева в изкуството дава отражение в декоративните решения на формите и яръкия цветови контраст, който използва. Тя успява да намери собствен почерк в композиционнния пейзаж. Художничката излиза от обикновения реалистичен жанр и превръща диалога си с природата във форми, които я анализират, без да я повтарят.
Никола Енев е един от малцината български художници, които не се страхуват да се приемат предизвикателството, което стъклото им поднася. Тази жива материя, така трудна за овладяване, се превръща в невероятни произведения на изкуството под пръстите на талантливия творец.
Гаро Мурадян има над 50 участия в самостоятелни и общи художествени изложби на монументален текстил и живопис в България и чужбина. Негови картини са притежание на: частни колекции в България, Германия, Белгия, Франция, Италия и САЩ.
Платната на Пламен Маков категорично завладяват публиката с невероятната хармония, която струи от тях; умело съчетаните, характерни за автора, ярки цветове и геометрични форми успяват да събудят богата палитра от емоции у всеки зрител.
Дълбокият, сложен и искрящ колорит на творбите на Аршак Нерсисян завихря въображението в игри на светлини и сенки, и загадъчни присъствия. Характерният му стил го прави силно отличим и ярък както у нас, така и по света.
Заповядайте на вернисажа на 6 юли от 18.00ч.
Изложбата „Галерия Сердика и Приятели” ще продължи през целия месец юли!
Не пропускайте шанса да си подарите цветна лятна усмивка и да споделите доброто ни настроение в приятелската компания!